Jana Pendapatan Sampingan Dengan B4U Trades | B4U Group

0

Peluang Menambah Pendapatan Sampingan Dengan B4U Trades.

Sering mengalami masalah kewangan?
Wang gaji tidak mencukupi?
Wang perbelanjaan tidak mencukupi?
Terlalu banyak hutang yang perlu di lunaskan?

Apakah anda sedang mengalami masalah kewangan seperti di atas?

Cara selesaikan hutang tambah pendapatan sampingan b4u trades

Jika 'YA', mahukah anda jika saya kongsikan kepada anda satu peluang yang dapat membantu anda untuk meringankan masalah kewangan yang sedang anda hadapi?

Sebelum saya kongsikan kepada anda peluang ini, biar saya ceritakan serba sedikit tentang diri saya.

Dahulu tamat sahaja belajar di Politeknik pada tahun 2006, saya terus mencari pekerjaan di Penang dan diterima sebagai Technician kilang. Gaji saya pada waktu itu adalah sekitar RM1300 sebulan.

Seawal berada di alam pekerjaan dengan gaji RM1300 sebulan, saya berfikir ianya adalah jumlah yang besar untuk saya menampung kehidupan di Penang waktu itu sehingga selepas 6 bulan bekerja, saya terus membeli sebuah kereta terpakai dengan ansurans RM380 sebulan. Selepas dari itu, baru saya sedar bahawa RM1300 bukanlah satu angka yang besar, tetapi hanya cukup cukup makan selepas ditolak sewa bilik dan perbelanjaan harian. Wang simpanan langsung tidak ada malah beberapa kali terpaksa tebalkan muka senyum seperti kerang busuk meminjam wang dari kawan kawan.

Waktu berjalan, bulan demi bulan, tahun demi tahun, baru saya tahu kehidupan di alam pekerjaan tidak seindah seperti yang dibayangkan sewaktu belajar dahulu, apatah lagi dengan gaji yang sangat ciput.

Selepas setahun berlalu dan langsung tiada wang simpanan, saya mula mencari sumber sumber pendapatan sampingan. Mula terjebak dengan perniagaan perniagaan MLM dan juga pelaburan kerana terliur dengan potensi pendapatan yang bakal diperolehi dalam waktu singkat dengan cara yang mudah.... Sayangnya ianya tidak semudah yang disangka.

Selepas bermacam perniagaan MLM dan berbagai program pelaburan saya sertai yang semuanya tidak memberikan hasil, saya tetap berada dalam keadaan cukup cukup makan.

Walaubagaimanapun, saya tidak berputus asa. Satu sifat yang ada dalam diri saya yang saya sedar selama menyertai MLM dan program program pelaburan dulu, saya suka melihat apa yang orang lain tidak lihat... Saya suka mengkaji.
Saya suka mengkaji satu satu program terutama program pelaburan.

Selama saya menyertai program program pelaburan, saya hanya mengalami kerugian sebanyak 3 kali sewaktu awal awal dulu, selepas dari itu, saya menghasilkan wang hasil 3 kegagalan yang dulu selain dari pemerhatian program program pelaburan yang lain yang saya tidak sertai. Dalam program program pelaburan yang saya sertai, saya tidak putus asa untuk mencuba dan belajar dari kesilapan kerana 2 pepatah ini.....
Kegagalan adalah anak tangga
menuju kejayaan.
Pengalaman adalah guru terbaik.

Selama saya menyertai program pelaburan, apa yang saya belajar adalah bagaimana untuk meminimakan risiko kerugian dan juga mengenalpasti satu satu program itu boleh dipercayai atau sebaliknya.

Betul.. 99% program pelaburan Yang ada di Malaysia adalah scam. Tetapi ianya tidak bermakna saya tidak boleh membuat duit dari pelaburan.

Lumrah dalam hidup, terkadang kita di atas, terkadang kita di bawah... Dalam perniagaan sendiri, terkadang ada waktu untung, terkadang ada waktu rugi. Begitu juga dengan pelaburan. Bezanya.......
Bagaimana kita melihat peluang yang terhidang di depan kita dalam waktu yang sama, mengurangkan risiko kerugian.

Jika semua kita anggap peluang tanpa memikirikan risiko, 99% kita akan mengalami rugi.
Jika semua kita anggap risiko tanpa melihat peluang, selamanya kita akan berada di tempat yang sama.
Cara selesaikan hutang tambah pendapatan sampingan b4u trades

Selama saya menyertai program program pelaburan terutama program online, ramai yang saya lihat mereka menyertai satu satu program pelaburan tersebut hanya melihat pada potensi pulangan yang bakal diterima tanpa selidik dahulu program yang mereka sertai...
Kesilapan yang sama saya lakukan sewaktu awal awal mengenali dunia pelaburan dulu.

Kelebihan Dan Kekurangan
Pelaburan Online

99% program pelaburan online adalah program 'sampah', tetapi itu tidak bermakna kita tidak boleh menghasilkan keuntungan.

Salah satu kelebihan pelaburan online adalah ianya tidak memerlukan modal yang tinggi untuk di sertai dan ratio keuntungan yang bakal di perolehi adalah lebih besar.
Kekurangan pelaburan online pula adalah risiko untuk ditipu terlalu besar. Ini kerana tersangat mudah untuk menghasilkan sebuah laman web yang menjanjikan keuntungan.

Cukup sekadar tayang duit berjuta dalam akaun bank, tayang rumah mewah kereta mewah dan ayat yang memukau.

Bagaimana untuk menghasilkan pendapatan dari pelaburan online dalam masa yang sama mengurangkan risiko kerugian atau ditipu? Inilah antara yang saya belajar dari program program pelaburan yang pernah saya sertai 
dahulu. Point point yang dapat mengelakkan saya dari ditipu. Point point tersebut adalah...

1. Kenali siapa orang dibelakang program pelaburan yang ingin di sertai.
Banyak program pelaburan online ini menggunakan gambar gambar palsu di Google dan mengakui gambar tersebut adalah CEO atau pemilik syarikat, walhal hanya gambar Google. Malah ada yang langsung tidak mendedahkan siapa pemilik syarikat. Awas, pelaburan luar negara lebih advance kerana mereka berani mendedahkan diri yang kelihatan mereka adalah pemilik sebenar syarikat pelaburan tetapi mereka adalah scammer atau pelakon yang diupah!

2. Ketahui apakah perniagaan yang dijalankan syarikat sehingga mampu memberi keuntungan kepada pelabur.
Di Malaysia, modus yang paling banyak digunakan dalam mengaburi mata orang ramai dan seterusnya membuatkan orang ramai melabur adalah berselindung disebalik perniagaan Trading. Kononnya syarikat mereka menjalankan perniagaan Trading emas, Trading Forex, terbaru Crypto atau mata wang digital dan mendakwa keuntungan yang dibayar kepada pelabur datang dari keuntungan trading sedangkan langsung tidak ada aktiviti trading yang dijalankan, rolling money semata mata. Tidak ada profit tetap dalam trading atau untung setiap waktu apalagi menjanjikan profit tetap setiap hari dengan kadar tinggi!

3. Study bagaimana syarikat mengatur wang.
Ini bersangkutan dengan point no 2. Jika program tersebut hanya mengatakan keuntungan datang dari trading semata mata, sila berhati hati. Setiap perniagaan atau pelaburan perlu ada backup bisnes untuk cover sebarang kemungkinan apalagi melibatkan wang orang ramai.

Dari pengalaman pengalaman dahulu dalam program pelaburan, 3 point di atas saya jadikan sebagai penilaian sebelum memilih dan menyertai mana mana program pelaburan online. Saya tidak akan sebarangan menyertai satu satu program pelaburan walaupun profit yang diberikan tinggi. Profit yang tinggi hanyalah sebagai umpan!

Peluang yang ingin saya kongsikan kepada anda menepati 3 point di atas jika anda sememangnya sedang mencari satu sumber pendapatan tambahan. Peluang yang saya maksudkan adalah B4U Trades. Sejauh mana saya mempercayai dan meyakini syarikat pelaburan B4U Trades ini... Teruskan pembacaan anda dan anda nilaikan sendiri..

B4U Trades Mula Beroperasi
Semenjak 2015

Pada April 2015, B4U Trades ditubuhkan didaftarkan di Malaysia dengan nama syarikat
Impiana HK Trading yang mana pada waktu itu, syarikat menjalankan perniagaan import eksport.
CEO atau pemilik syarikat adalah
Tuan Saif Ur Rehman, seorang warga Pakistan yang sudah mendapat kerakyatan Malaysia.

Pada November 2017, B4U Trades memulakan perniagaan baru mereka yang berasaskan
mata wang digital yang pada waktu itu teknologi mata wang digital atau crypto mula mendapat perhatian oleh ramai orang.

Pada waktu ini, B4U Trades yang waktu itu di kenali dengan Bitcoins4U mula membuka peluang pelaburan kepada orang ramai untuk berkongsi modal dan berkongsi keuntungan dalam perniagaan baru yang mereka jalankan.

Berjalan waktu, teknologi Crypto yang hangat diperkatakan pada waktu itu mula mendapat perhatian kerajaan Malaysia dan menetapkan mana mana syarikat yang menjalankan urusniaga mata wang digital atau crypto ini untuk mendaftarkan perniagaan yang di jalankan dengan Bank Negara Malaysia, dan B4U Trade (Bitcoins4U) mendaftarkan perniagaan mereka dengan nama B4U Exc (M) Sdn. Bhd






Tuan Rehman dan puan Hasni adalah 2 orang penting di belakang B4U Trades dan bertanggubgjawab di dalam menaikkan syarikat. Tuan Rehman adalah seorang lulusan Master dalam bidang ekonomi yang berkecimpung dalam dunia perniagaan semenjak 2015. Manakala puan Hasni mempunyai 17 tahun pengalaman dalam bidang perbankan.


Fakta di atas menjawab point pertama iaitu siapa owner syarikat dan apakah owner benar benar wujud atau sekadar gambar Google...

AMRY || ABDULLAH || ABD. RAHMAN || KHAIRUNNIZAM || AZIEMAH || HAIRI
Ingat! Jangan mudah terpedaya hanya dengan gambar owner di dalam web tetapi tidak pernah wujud di dunia nyata. Yang wujud pun boleh lari, apatah lagi yang sekadar gambar! Juga jangan terpedaya jika ada yang mengaku dia wakil syarikat sekian sekian tapi langsung tak ada bukti mengesahkan dia wakil syarikat. Wayang sahaja!


Sebelum saya berkongsi dengan lebih lanjut tentang B4U Trades ini, lihat dahulu bukti pembayaran kepada ahli oleh syarikat di bawah yang masih membayar sehingga kini walau sudah menghampiri 3 tahun! B4U Trades menerima
USD (RM), BTC, ETH, BCH, LTC, XRP, DASH dan ZEC

Bukti Pendapatan Ahli B4U Trades
April 2020


Pembayaran B4U Trades (BTC) 23 April 2020

Pembayaran B4U Trades (BTC) 15 April 2020
Pembayaran B4U Trades (USD>RM) 17 Mac 2020

  Program pelaburan yang rolling money paling lama dapat bertahan 2 tahun atau lebih sedikit dari tempoh matang pelaburan yang ditetapkam syarikat berkenaan.

Bagaimana B4U Trades Dapat Membayar
Sehingga Sekarang

Bahagian ini akan menjawab soalan di point 2 dan 3..... Di dalam apa sahaja perniagaan, ianya memerlukan satu backup bisnes atau reserve fund untuk persediaan sekiranya berlaku satu satu perkara yang tidak diingini yang dapat merugikan syarikat. Trading atau perniagaan tukar beli wang digital tidak menjanjikan profit setiap waktu, terkadang ianya memberikan keuntungan, terkadang sebaliknya.

Profit yang dibayar kepada ahli tidak semata mata datang dari perniagaan trading yang dijalankan syarikat B4U Exc, tetapi juga dari pelbagai cabang bisnes fizikal yang bernaung di bawah kumpulan syarikat B4U, B4U Group. B4U Exc adalah anak syarikat pertama di bawah B4U Group.

Selepas membuka B4U Exc, B4U Group mengembangkan perniagaan dengan membuka pelbagai cabang bisnes fizikal yang lain seperti pengangkutan, hartanah, kejuruteraan, pengiklanan, dan ternakan.


Di bawah adalah senarai anak syarikat B4U Group... 90% anak syarikat di bawah B4U Group berdaftar di Pakistan dan membayar cukai kepada kerajaan Pakistan kerana perniagaan dijalankan di Pakistan. NTN bermaksud National Tax No.



Anda boleh semak sendiri status dan bidang setiap anak syarikat B4U Group di atas melalui link ini.
Penerangan setiap perniagaan B4U Group boleh lihat di sini.

Nanti dulu! Jangan langsung percaya jika kesemua syarikat di atas adalah anak syarikat B4U Group. Saya pernah menyertai satu program pelaburan yang si scammer program mengakui syarikat mempunyai banyak cabang bisnes, setelah diselidik, ianya hanyalah auta. Syarikat syarikat yang dikatakan anak syarikatnya hanyalah secara kebetulan mempunyai nama yang hampir sama dengan program pelaburan yang saya sertai dulu!
Jadi, bagaimana untuk mengetahui jika syarikat syarikat di atas sememangnya milik B4U Group?
Teliti video video dibawah.....

Tuan Saif Ur Rehman berucap tentang B4U Trades di Office B4U di Taman Melawati.



Co-Founder B4U, Puan Hasni melawat office
B4U Cab di Pakistan di awal pelancaran B4U Cab.


Video penjelasan ringkas tentang Bravo Homes, projek under Future Property Associates oleh CEO B4U Group, Tuan Saif Ur Rehman.


Tuan Saif Ur Rehman, hadir sewaktu pameran Expo China-Pak 2019 dan pelancaran motosikal Revolt70 keluaran anak Syarikat B4U,
Emerging Innovations di Lahore Pakistan.


Video dokumentari perniagaan ternakan
Rehman Farm.


Video pelancaran projek Alpha TV oleh
Tuan Saif Ur Rehman


Video video di atas adalah penting sebagai bukti menunjukkan Saif Ur Rehman terlibat secara langsung dengan syarikat syarikat di atas sekaligus membuktikan bahawa syarikat syarikat tersebut sememangnya anak syarikat B4U Group, yang dimiliki oleh Saif Ur Rehman.
Bukan hanya sekadar petik nama syarikat orang lain lepas tu ngaku syarikat milik sendiri! 
AMRY || ABDULLAH || ABD. RAHMAN || KHAIRUNNIZAM || AZIEMAH || HAIRI

Keberagaman bidang perniagaan inilah yang membuatkan B4U Trade terus mampu bertahan untuk membayar profit keuntungan kepada para ahli B4U Trade. Pelabur tidak berurusan dengan anak anak syarikat B4U yang lain, hanya terlibat dengan B4U Trade di bawah B4U Exc, tetapi secara tidak langsung, anak anak syarikat lanin membantu juga sebagai backup kepada B4U Trade... Tiada istilah duit orang baru digunakan untuk bayar wang ahli lama! Fahamkan carta aliran wang syarikat di bawah...

Apakata ahli ahli B4U Trades..





Add caption

B4U Group Mempunyai
Badan Kebajikan Sendiri

Part ini saya paling suka, selama saya menyertai pelbagai program pelaburan dan selama pemerhatian saya dalam program pelaburan online ini, hanya B4U Group yang mempunyai badan kebajikannya sendiri.

B4U Group memang berbeza, B4U Group bukan sahaja bercerita tentang duit, tetapi juga amal kebajikan dengan menubuhkan B4U Foundation, iaitu badan kebajikan untuk membantu mereka yang kurang bernasib baik.
Inilah keunikan yang ada pada B4U Group yang
tak ada pada program pelaburan lain.

B4U Foundation di daftarkan di Pakistan pada
Jun 2019


Di Malaysia, badan amal B4U Group ini didaftarkan atas nama Pertubuhan Komuniti B4U pada Julai 2018


Melalui B4U Foundation dan Pertubuhan Komuniti B4U, B4U Group aktif dalam melakukan kerja kerja amal antaranya... Pembinaan masjid, pengagihan daging Qurban, sumbangan kepada keluarga dan kanak kanak miskin, pembinaan rumah anak anak yatim dan banyak lagi aktiviti amal yang dilakukan.



Terbaru, B4U Foundation dan Pertubuhan Komuniti B4U memberikan bantuan kepada keluarga keluarga yang terjejas akibat COVID-19.




Dah cerita bab siapa owner B4U Group, dah tahu apa perniagaan di bawah B4U Group dan macam mana company boleh bertahan bayar profit kepada ahli hingga sekarang... Da cerita juga tentang badan amal B4U Group, B4U Foundation yang tak ada program pelaburan lain buat....

Sekarang saya nak cerita 1 lagi sebab kenapa saya sertai B4U Group selain dari sebab sebab di atas....
B4U Trades menepati janji....

Ada bamyak program program pelaburan online yang menjanjikan rewards atau ganjaran kepada para pelabur, terutama program program mat Salleh... Contoh rewards percutian juga hadiah kereta mewah... Masalahnya program program pelaburan tu wayang saja, banyak saya perasan, janji itu janji ini, bila sampai waktu, senyap atau terus tutup program... Ada juga yang saya tengok program luar, CEO dia kata nak datang KL buat Grand event.. Tak sempat event, program dah kelaut! Hotel dah tempah!

B4U Trades macam tu juga ke?
B4U Trades ada bagi rewards juga ke? Ada...
Rewards percutian dan kereta..
Dah ada banyak rewards yang diberikan syarikat kepada ahli ahli, salah 1 reward percutian yang menarik adalah rewards mengerjakan Umrah pada 2019.




B4U Trades juga menawarkan ganjaran kereta kepada ahli ahli...




Sebenarnya ada banyak lagi rewards yang diberikan oleh B4U Trades untuk para ahli, tapi cukup 2 ini sebagai bukti menunjukkan B4U Trades mengotakan janji, bukan sebagai umpan untuk menarik pelabur seperti program program pelaburan online yang lain.

CEO B4U Group Penerima Anugerah
'2nd FPCCI Excellence Awards'


FPCCI adalah 'The Federation of Pakistan Chambers of Commerce & Industry'. 

CEO B4U Group, Tuan Saif Ur Rehman, yang juga CEO syarikat B4U Cab diiktiraf sebagai antara usahawan terbaik di Pakistan tahun 2019 yang menaikkan ekonomi dan sosio-ekonomi negara yang dianjurkan oleh FPCCI.


Event ini di adakan di Rumah Gabenor Pakistan, di Lahore pada 7 Ogos 2019 dan anugerah di sampaikan kepada Tuan Saif Ur Rehman
oleh Gabenor Pakistan sendiri, Chaurandy Sarwar






Walaupun event dan anugerah ini sebatas di Pakistan, tidak secara international, tetapi ia cukup membuktikan bahawa B4U Group, khasnya B4U Trades di pandu oleh seseorang yang benar benar layak digelar usahawan, bukan scammer yang sesuka hati menggunakan Tittle Dato' di hadapan namanya untuk menunjukkan dia seorang yang hebat... Kononnya!

Untuk lebih mengenali CEO B4U Group, boleh baca artikel dari majalah Solidarity di bawah..





****************

Potensi Pendapatan B4U Trades


Sehingga ke baris ini, saya sudah ceritakan tentang syarikat B4U dan siapa pengasas B4U Group. Point point yang saya ceritakan di atas adalah sebab mengapa saya mempercayai dan menyertai
B4U Trades untuk menambah pendapatan saya berbanding program pelaburan online yang lain. Saya tidak hanya melihat pada profit semata mata kerana untuk menjanjikan profit yang tinggi, sesiapa sahaja mampu memberikan janji dan itulah 'umpan' nya dan itulah apa yang saya belajar dari kesilapan dan pemerhatian saya selama ini.

Profit B4U Trades Ciput!

Ya, profit B4U Trades tersangat ciput jika hendak dibandingkan dengan program program pelaburan online yang lain yang kebanyakannya dah 'kelaut'.
Tetapi apa guna profit tinggi tetapi tidak bertahan lama! Tetapi itu pula yang dikejar orang!
HANYA TERGILAKAN PROFIT TINGGI KONON NAK CEPAT UNTUNG, TERAKHIR MENANGIS DIBUCU KATIL SAMBIL MENYUMPAH SERANAH!
Salah sendiri tak pula dilihat!

* B4U Trades menawarkan keuntungan antara
7% ~ 18% setiap bulan.
* Keuntungan dibayar Isnin ~ Jumaat selagi modal tidak dikeluarkan.
* Minima modal untuk menyertai B4U Trades adalah USD100.
* Modal boleh dikeluarkan pada bila bila masa (bersyarat dalam tempoh 6 bulan).
* Minima pengeluaran adalah USD40.

Di bawah adalah statistik profit di B4U Trades dari
2017 ~ April 2020


Di bawah pula jadual anggaran keuntungan di B4U Trades dengan mengambil contoh profit 7% setiap bulan.


Merujuk kepada jadual anggaran keuntungan
B4U Trades di atas, untuk melayakkan anda membuat pengeluaran tiap bulan minima USD40 adalah dengan invest sebanyak
USD600 atau RM3,050

*************

7% sebulan... Yup. Memang kecil banding program program pelaburan online yang lain.. Tapi yang menjanjikan profit melangit kebanyakan sudah berkubur tak sampai setahun aktif. Walaubagaimanapun, B4U Trades turut menyediakan bonus aktif kepada mereka yang ingin aktif menjadi networker di dalam B4U Trades. Dengan bonus aktif, tidak mustahil dengan modal kecil mampu menghasilkan pendapatan yang lumayan tiap hari!
Perlu ingat, B4U Trades bukan skim cepat kaya dengan memberikan profit yang tinggi dan menjanjikan keuntungan yang cepat, tetapi untuk cepat kaya di B4U Trades tidak mustahil, syarat rajin. Tetapi tiada paksaan untuk menjadi ahli aktif.

Jadi... Jika anda ingin mencari 1 platform pelaburan online yang benar benar real, long term, B4U Trades salah satu darinya.

Cukup setakat ini... Maaf, saya tak berapa minat bercerita tentang profit n bonus sebab dah banyak program program pelaburan online cerita tentang profit n bonus menggunung. Saya lebih suka bercerita tentang company yang saya join dan macam mana company mampu membayar...

Jika anda berminat untuk join B4U Trades,
Klik mana mana link team B4U kami di bawah...

AMRY || ABDULLAH || ABD. RAHMAN || KHAIRUNNIZAM || AZIEMAH || HAIRI


Atau nak intai intai dulu progress B4U Trades, pun tiada masalah. Selepas register, anda akan saya masukkan dalam group whatsapp B4U Trades, boleh lihat sendiri sambutan dan bukti bukti withdrawal kami ahli ahli B4U Trades.
Pendaftaran akaun B4U Trades PERCUMA.
Rasa yakin baru buat bayaran.


AMRY || ABDULLAH || ABD. RAHMAN || KHAIRUNNIZAM || AZIEMAH || HAIRI